Thunderhead Engineering Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Forum moved to https://forum.thunderheadeng.com

Author Topic: Problems in the results  (Read 131 times)

Andrés Felipe Cardoso

  • New Member
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Problems in the results
« on: July 23, 2020, 02:58:14 pm »

Good afternoon , my name is Felipe

I have problems in the results , because when sensors such as thermocouples are placed, at the moment of obtaining the complete results of the simulation, it happens that the screen appears as if it did not obtain results, only if view tours are clicked, but by simulating without the sensors the model throws out a normal simulation, I would like to know what the problem is?

Thanks for your help and time, have a good day.

Sincerely,

Felipe
« Last Edit: July 23, 2020, 03:26:16 pm by Andrés Felipe Cardoso »
Logged

Dave McGill

  • Member
  • ***
  • Posts: 166
    • View Profile
    • firemodel.ca
Re: Problems in the results
« Reply #1 on: July 23, 2020, 05:27:18 pm »

Hi Felipe,

There are a couple of obvious issues.

1. There is one mesh with over 3 million cells. There is no way that can run. Sub-divide it to match the number of processors you have.

2.  The model and mesh are located, literally, hundreds of km from the origin, in all three dimensions. (See the attached image.) You've probably run up against a limit of either FDS or PyroSim. Use the copy/move feature to put the lower left corner of the mesh on the origin (0,0,0).

Dave
Logged
Dave McGill
firemodel.ca

Andrés Felipe Cardoso

  • New Member
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Problems in the results
« Reply #2 on: July 24, 2020, 10:01:05 am »

Thanks Dave, your timely response has been very helpful, thank you very much for your kindness.

Felipe
Logged