Thunderhead Engineering Forum

Public Forum => PyroSim => Topic started by: chseeto on December 26, 2017, 08:15:50 am

Title: can't run 3d somke in simlulation
Post by: chseeto on December 26, 2017, 08:15:50 am
HI , I can't run the 3D smoke for the simulation in pyrosim , the message as show below: can you help me ? thanks.


Starting FDS: C:\Program Files\PyroSim 2017\fds\fds.exe...

 Mesh      1 is assigned to MPI Process      0

ERROR: Simple chemistry fuel, REAC_FUEL, not defined on REAC or SPEC. (CHID: burner_fds)

STOP: FDS was improperly set-up (CHID: burner_fds)
MPI process      0 has completed

STOP: FDS was improperly set-up (CHID: burner_fds)



Starting Smokeview: C:\Program Files\PyroSim 2017\fds\smokeview.exe...

*** Error: Smokeview file, burner_fds.smv, not found

 Smokeview 6.4.4 - Jan 18 2017

 Version          : 6.4.4
 Revision         : SMV6.4.4-41-g0bdf8bd
 Revision Date    : Wed Jan 18 10:11:12 2017 -0500
 Compilation Date : Jan 18 2017 11:21:02
 Platform         : WIN64  (Intel C/C++)
Smokeview path: C:\Program Files\PyroSim 2017\fds\smokeview.exe
Smokezip path: C:\Program Files\PyroSim 2017\fds\smokezip.exe
Texture directory path: C:\Program Files\PyroSim 2017\fds\textures
Scratch directory: C:\Users\lenovo\AppData\Local\Temp\

Initializing Glut
Glut initialization completed

Initializing OpenGL
   *** GPU smoke volume shader failed to load.
   *** GPU 3d slice shader failed to load.
   GPU shader initialization failed
OpenGL initialization completed

Processing object file:  C:\Program Files\PyroSim 2017\fds\objects.svo
Object file processing complete
Title: Re: can't run 3d somke in simlulation
Post by: kapilgupta on January 09, 2018, 12:37:13 am
hey
I advise to read burner tutorials once and hopefully you will get your answer since slices are employed to show data during simulation
Title: Re: can't run 3d somke in simlulation
Post by: Dirk Engels on March 05, 2018, 04:20:38 am
Hi,

you must define the fuel in a REAC line. Have a look in the FDS manual.


Regards
Dirk